Joakim Coleman Ebeltoft

Oslo, Psykolog

Joakim har erfaring med blant annet fastlåsthet, relasjonelle vansker, ensomhet, lav selvfølelse, samlivsproblemer, nedstemthet, indre uro og utbrenthet.

Fullbooket
Bestill time hos Joakim

Hva er mitt syn på psykologi?

Hjernen, hvorfor vi gjør som vi gjør og hvordan det oppleves er vanvittig komplekst. Dette gjør at psykologi er et bredt fag i utvikling som spenner fra kjemikalier som bidrar i nevronenes fyringer til hårete spørsmål som hva det vil si å være. Jeg har et kritisk blikk på mye av det som kalles etablert psykologiskvitenskap, da det fortsatt er mye vi ikke vet. Samtidig som det er mange huller i psykologifeltet, er det mye som tyder på at psykoterapi kan være nyttig. I terapi har jeg en pragmatisk holdning til bruk av behandlingsmodeller. Alle modellene har sine styrker og svakheter, og i arbeidet mitt er jeg opptatt av hva som er nyttig. En del av å finne ut av nytten er å skjønne hvordan du forstår ting. Edruelig, genuint nysgjerrig og empatisk utforsker jeg hva det er som gjør at du sliter. Jeg lar meg ikke vippe av pinnen og avledes ikke av dine måter å unngå å snakke om og vise følelser rundt såre og tyngende temaer. På den måten kan du bli sett på en måte du ikke blitt før, og vi kan snakke konstruktivt om hvordan du skal håndtere vanskelige saker.


Hvordan ser en vanlig time hos meg ut?

Som beskrevet ovenfor går jeg ikke rundt grøten, og er varm og aksepterende uten at jeg skyr direkte og utfordrende spørsmål. Det er mye i livet mellom å gråte og le, og vi skal oppriktig og transparent utforske disse nyansene for å identifisere hvor hos deg utviklingen har stoppet opp. Noen ganger kan timene være lengre slik at vi kan bevege oss mer effektivt i dybden av komplekse problemstillinger.


Hva kan jeg hjelpe deg med?

Jeg står trygt i det som kan oppleves som kaotiske temaer som eksistensielle kriser, samlivsvansker, meningsløshet, panikk og traumer. Jeg kan hjelpe å navigere det som kjennes ut som en indre storm eller en evig grå ørken. Sammen kan vi løsne emosjonelle og kognitive knuter, og legge til rette for din vekst.

Bestill time

Erfaring

 • NTNU
  Profesjon psykologi
  2014-2020
 • SuperEgo
  Leder for psykologavdelingen
 • Mepo
  Psykolog
  2020-nå

Kontor

Erfaring

Kontor

Kontakt