Rui Manuel Aas Correia

Trondheim, Psykolog

Rui er snart ferdig som allmenn- og samfunnspsykologispesialist. Han er født og oppvokst i Norge, med portugisisk far og norsk mor.

1250 kr/timen
Bestill time hos Rui

Hva er mitt syn på psykologi?

For meg handler mye om analyse, dvs å dele større problemer i mindre og håndterlige biter. Når det er gjort handler det om å holde det ferskt, samtidig med at man jobber for å skaffe seg bedre relasjoner. Man kommer et stykke med å jobbe med seg selv, men man bør hjelpe andre til å hjelpe en også. Psykologi gir grunnlag for å forstå og analysere komplekse emosjonelle problemstillinger, som igjen gir et bedre utgangspunkt for endring. Jeg opplever mye mening i jobben min.

 

Hvordan ser en vanlig time hos meg ut?

Det avhenger en del av hvor godt vi kjenner hverandre, og hvor lenge klienten ønsker å gå til timene. Om vi ikke kjenner hverandre godt, vil klienten ha behov for at jeg er mer aktiv og spørrende. Om vi kjenner hverandre bedre, vet klienten hva vi bør fokusere på. Vanligvis vil fokus være på både å snakke sammen om vanskelige tanker/følelser, og hvordan man best kan mestre disse. Begge deler gjøres samtidig, og åpenhet/tillit/mot er som regel en del avløsningen. Om klienten ikke vil gå mange timer vil jeg prøve å bistå så mye som mulig i den korte tiden med informasjon, lytting og forståelse. Om vi har mer tid, vil jeg prøve å trekke noen linjer og fokusere på å få til en enighet omen prosess vi kan jobbe sammen om. Som regel er tiden av verdi i seg selv, da quick-fix er krevende.

 

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Kort fortalt kan jeg hjelpe med å skape bevissthet, målrettethet og kontinuitet rundt hvordan man best mulig mestrer egne uhensiktsmessige tanker og atferd. Jeg kan bidra som aktiv lytter til belastende følelser, og slik sett lindre psykisk lidelse. Jeg kan gi klienten de utfordringene vedkommende trenger. Jeg kan tilrettelegge et trygt rom for å reflektere over seg selv.

Bestill time

Erfaring

 • NTNU
  Profesjon psykologi
  2014-2020
 • SuperEgo
  Leder for psykologavdelingen
 • Mepo
  Psykolog
  2020-nå

Kontor

Erfaring

Kontor

Kontakt